Artikel Baitulmuslim

Cinta yg benar dan yg terlarang

Kategori Artikel: 

Jodoh merupakan sesuatu yang perlu diusahakan dan dicari. Jika anda menganggap jodoh hanya perlu menunggu, anda sebenarnya sudah salah mentafsir dalam hal berkaitan mencari jodoh.

Kategori Artikel: 

Jodoh merupakan sesuatu yang perlu diusahakan dan dicari. Jika anda menganggap jodoh hanya perlu menunggu, anda sebenarnya sudah salah mentafsir dalam hal berkaitan mencari jodoh. Sama halnya dengan perbuatan jika kita hendak makan. Bolehkah kita hanya perlu duduk dan tunggu makanan datang atau kita kena berusaha mendapatkan wang untuk membeli makanan? Sudah tentu jawapannya kena berusaha untuk dapatkan rezeki. Sesuai dengan firman Allah yang bermaksud:

Memilih pasangan hidup merupakan satu perkara yang sangat penting. Ia tidak semudah menukar pakaian.

Kategori Artikel: 

Memilih pasangan hidup merupakan satu perkara yang sangat penting. Ia tidak semudah menukar pakaian. Anda mungkin pernah mendengar, bahkan anda mungkin juga pernah membuat kesilapan dalam memilih pasangan hidup.

Bagi pasangan yang sudah mendirikan rumah tangga atau bakal membina rumah tangga, antara perkara yang menjadi kerisauan mereka adalah mengenai bab jodoh...

Kategori Artikel: 

Bagi pasangan yang sudah mendirikan rumah tangga atau bakal membina rumah tangga, antara perkara yang menjadi kerisauan mereka adalah mengenai bab jodoh. Persoalan yang selalu timbul adalah, adakah kita dan pasangan kita mempunyai jodoh yang panjang atau sebaliknya setelah berkahwin?

Ianya adalah persoalan yang susah untuk dijawab kerana rezeki, jodoh dan maut adalah perkara yang ditentukan Allah. Sebagai manusia, kita mesti sentiasa bersedia dan redha dengan ketentuan Ilahi yang telah ditetapkan.

Cemburu merupakan salah satu sifat manusia yang normal. Cemburu adalah perasaan atau emosi yang lahir daripada diri seseorang dan biasanya merujuk pada fikiran negatif...

Kategori Artikel: 

Cemburu merupakan salah satu sifat manusia yang normal. Cemburu adalah perasaan atau emosi yang lahir daripada diri seseorang dan biasanya merujuk pada fikiran negatif seperti perasaan terancam, takut, dan risau bagi kehilangan sesuatu yang dihargai oleh seseorang, terutama merujuk pada hubungan manusia.

Mempunyai suami yang soleh dan mithali semestinya impian setiap wanita. Wanita mahukan suami mereka bukan sahaja seorang yang mencintai dirinya, malah mempunyai keperibadian yang tinggi...

Kategori Artikel: 

Mempunyai suami yang soleh dan mithali semestinya impian setiap wanita. Wanita mahukan suami mereka bukan sahaja seorang yang mencintai dirinya, malah mempunyai keperibadian yang tinggi dan mulia. Mencari suami yang seperti itu adalah bukanlah sesuatu yang mudah. Namun bukanlah juga merupakan sesuatu yang sangat sukar. Anda hanya perlu ada sedikit usaha.

Kami sediakan 8 watak yang bercirikan suami yang soleh. Semoga bermanfaat bagi anda yang sedang mencari calon suami.

1. Seorang yang baik dan soleh.

Bukan semua wanita beruntung boleh memiliki kekasih hati yang baik, penyayang, setia dan baik hati. Semuanya bergantung pada nasib...

Kategori Artikel: 

Seseorang wanita pasti tidak mahu jika bakal suami atau suaminya seorang lelaki playboy. Lelaki playboy adalah lelaki yang tidak setia dengan hanya seorang wanita. Sifatnya yang suka mempermainkan perasaan wanita, mengambil kesempatan dan bertukar kekasih merupakan satu mimpi buruk bagi seorang yang bergelar wanita.

Bukan semua wanita beruntung boleh memiliki kekasih hati yang baik, penyayang, setia dan baik hati. Semuanya bergantung pada nasib, tetapi jika anda bijak, anda pasti tidak akan tewas dengan mana-mana lelaki yang bergelar lelaki playboy!

Pasangan yang baik adalah anugerah Allah yang terbaik dalam hidup kita. Setiap perhubungan, pasti akan ada masa pasang dan surutnya.

Kategori Artikel: 

Pasangan yang baik adalah anugerah Allah yang terbaik dalam hidup kita. Setiap perhubungan, pasti akan ada masa pasang dan surutnya. Itu adalah normal bagi kehidupan seorang manusia biasa. Kita tidak dapat lari daripada melakukan kesilapan. Bertolak ansur dan memberi maaf adalah perkara yang mesti sentiasa dilakukan bersama bagi mengekalkan keharmonian di dalam suatu perhubungan.

Berkahwin merupakan perkara yang sangat digalakkan di dalam agama islam. Banyak manfaat yang ada di dalam sesebuah perkahwinan. Ia juga adalah impian bagi seseorang yang mahu membina keluarga...

Kategori Artikel: 

Berkahwin merupakan perkara yang sangat digalakkan di dalam agama islam. Banyak manfaat yang ada di dalam sesebuah perkahwinan. Ia juga adalah impian bagi seseorang yang mahu membina keluarga dan seseorang yang mempunyai matlamat hidup dalam bermasyarakat.

Firman Allah swt mengenai perkahwinan boleh dilihat di dalam surah An nisa, ayat yang pertama yang bermaksud;

Adakah anda dan si dia merupakan pasangan yang serasi? Pada artikel kali ini, kami akan kongsikan dengan pembaca mengenai 8 ciri-ciri...

Kategori Artikel: 

Adakah anda dan si dia merupakan pasangan yang serasi? Pada artikel kali ini, kami akan kongsikan dengan pembaca mengenai 8 ciri-ciri yang ada pada diri anda dan pasangan, yang akan menjadikan anda pasangan yang betul-betul serasi. Jom kita lihat ciri-cirinya;

1. Menerima kita seadanya.

Pages