Artikel Baitulmuslim

"ramai pembaca biasa mendengar perkataan nikah khitbah atau nikah gantung namun tidak mengetahuinya dengan jelas maksud perkataan ini"

Kategori Artikel: 

Saya yakin ramai pembaca artikel baitulmuslim.com biasa mendengar perkataan nikah khitbah atau nikah gantung namun tidak mengetahuinya dengan jelas maksud perkataan ini.

"menunggu Jodoh juga ibarat menunggu kematian, dimana kita tidak mengetahui bila ianya akan tiba"

Kategori Artikel: 

Jodoh, adalah perkataan ringkas yang membawa kerumitan kepada semua orang yang belum bernikah. Mereka pasti cemas menantikan jodoh mereka yang masih belum kunjung tiba. Sememangnya Jodoh adalah rahsia Allah SWT.

"mereka masih terbayang siapakah jodoh mereka, bagaimana orang nya, cantik ke tak, kerja apa, dan macam-macam lagi"

Kategori Artikel: 

Mereka yang belum kahwin pasti ternanti-nanti akan kunjungan jodoh mereka yang belum tiba.

“bosan weh tak ada orang pun nak message aku, tak ada orang pun nak ambil berat pasal aku, tak ada orang pun nak call aku”

Kategori Artikel: 

Ada segelintir masyarakat kita yang ingin bercinta dek kerana berasa kesunyian, tercabar dengan kawan-kawan yang sudah mempunyai buah hati, ingin mengisi kekosongan hati, walhal, hati sendiri pun belum bersedia lagi dalam mencintai seseorang.

"rezeki atau peluang akan datang dari tempat yang tidak disangka-sangka"

Kategori Artikel: 

Selepas membaca tajuk artikel ini semestinya pembaca artikel baitulmuslim.com tertanya-tanya, ada kaitan kah tendangan ajaib Faiz Subri dengan jodoh? IMMPOSSIBLE !!! Mustahil !!! Ini tidak adil, benarkah ianya ada kaitan?  Bagaimana jika kami beritahu ada?

"perkahwinan pada usia muda bukanlah asing bagi masyarakat kita buat masa ini"

Kategori Artikel: 

Sebagai manusia biasa sudah tentulah kita mempunyai keinginan untuk berpasangan dan perkara ini menjadi lumrah bagi setiap manusia.

(Dipetik dari Novel Marah-Marah Sayang : Lily Haslina Nasir)

Kategori Artikel: 

Dalam mencari pasangan hidup, sudah pasti setiap manusia mahupun lelaki dan perempuan sudah menetapkan ciri-ciri idaman untuk dijadikan pasangan mereka. Namun, bukan semua yang diimpikan menjadi kenyataan buat mereka.

"hukum pernikahan adalah sunat namun begitu terdapat beberapa keadaan yang menyebabkan hukum pernikahan menjadi wajib"

Kategori Artikel: 

Seperti yang kita ketahui Allah SWT telah menciptakan manusia berpasang-pasangan dan setelah itu akan melahirkan keturunan yang taat dan mengabdikan diri kepada Allah azza wa jalla.

"banyak kelebihan sekiranya bertemu jodoh orang dari tempat jauh berbanding orang sekampung atau berdekatan dengan rumah"

Kategori Artikel: 

Kadangkala faktor tempat juga menjadi satu masalah kepada pasangan. Ramai pasangan yang memikirkan untuk mendapatkan pasangan dari kawasan sekitar sahaja. Puncanya, agar pasangan itu tidak berjauhan dengan keluarga masing masing.

"sejak kita masih berada di dalam rahim ibu lagi jodoh kita sudah ditentukan oleh Allah SWT"

Kategori Artikel: 

Mereka yang belum kahwin pasti masih setia menantikan jodoh mereka yang belum kunjung tiba lagi. Namun yang sering berlegar di fikirannya, apakah jodoh kita sudah ditetapkan oleh Allah SWT? Jawapan nya, YA.

Pages