cari jodoh | Artikel Baitulmuslim

Artikel Baitulmuslim

ANTARA TANDA KAMU CINTA BUTA!

Dikarang oleh Inaaina

"sudah menjadi hamba kepada cinta, sampai yang penting dilupakan"

Teruskan membaca »

SEBAB KENAPA ANDA KAHWIN LAMBAT

Dikarang oleh Inaaina

“bila nak kahwin?” “kenapa tak kahwin lagi?”

Teruskan membaca »

LELAKI BIASA LAGI BAGUS DARI LELAKI HANDSOME DAN KAYA!

Dikarang oleh Inaaina

" pasti ramai perempuan di luar sana mengimpikan seorang lelaki yang handsome dan kaya"

Teruskan membaca »

KESAN APABILA PASANGAN TERLALU KUAT MENGONGKONG

Dikarang oleh Inaaina

"mereka tidak sedar akan impak akibat terlalu kuat mengongkong"

Teruskan membaca »

PEREMPUAN, SEKEJAP BEGITU, SEKEJAP BEGINI!

Dikarang oleh Inaaina

(Dipetik dari Novel Marah-Marah Sayang : Lily Haslina Nasir)

Teruskan membaca »

JAUHI SIKAP EGO DALAM PERHUBUNGAN

Dikarang oleh Inaaina

"jangan jadikan ego sebagai ketua dalam mengawal diri anda"

Teruskan membaca »

KALAU DAH JODOH........

Dikarang oleh Inaaina

"bila Allah dah tentukan jodoh mereka, akhirnya bertemu jua"

Teruskan membaca »

TANDA ANDA SEDANG RINDUKAN SESEORANG!

Dikarang oleh Inaaina

"bukan hanya dapat dirasai oleh orang yang sedang bercinta, malah turut dirasai oleh mereka yang tidak bercinta"

Teruskan membaca »

CINTA MONYET - JADIKAN PENGAJARAN

Dikarang oleh Inaaina

"meskipun mereka masih budak-budak, iaitu masih bersekolah rendah dan menengah, mereka sudah mengimpikan sesebuah perkahwinan"

Teruskan membaca »

“AWAK, JOM BLIND DATE”

Dikarang oleh Inaaina

"mereka yang berketayap atas kepala pun senang-senang je ajak blind date"

Teruskan membaca »

KALAU AWAK BAHAGIA, SAYA PUN BAHAGIA

Dikarang oleh Inaaina

"perasaan untuk menelan sakit di hati tidak terkata

Teruskan membaca »

LELAKI, KAMU PUN ADA MARUAH DIRI.

Dikarang oleh Inaaina

"ada juga yang sanggup korban beribu ringgit demi memujuk hati si perempuan"

Teruskan membaca »

SAAT CINTA MENGETUK PINTU..

Dikarang oleh Inaaina

"jangan lah bila dah bosan je terus nak putus dan cari lain"

Teruskan membaca »

APABILA BEKAS KEKASIH ANDA MENJEMPUT KE MAJLIS PERKAHWINANNYA…

Dikarang oleh Inaaina

"melihat pasangan yang kita cintai bernikah dengan orang lain"

Teruskan membaca »

RAHSIAKAN PERTUNANGAN, TETAPI HEBAHKAN PERNIKAHAN….

Dikarang oleh Inaaina

"ada sesetengah pasangan yang melangsungkan majls pertunangan seakan-akan majlis perkahwinan"

Teruskan membaca »

APA ITU CINTA?

Dikarang oleh Inaaina

"manusia dan kehidupan tidak boleh lari dari CINTA"

Teruskan membaca »

SAYA CINTA DIA….. TAPI...

Dikarang oleh Inaaina

"namun bakal pasangannya itu seorang yang mempunyai masalah"

Teruskan membaca »

PUTUS CINTA? JANGAN PUTUS ASA!

Dikarang oleh Inaaina

"sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah, melainkan kaum yang kafir"

Teruskan membaca »

KENAPA PERIGI HARUS MENCARI TIMBA?

Dikarang oleh Inaaina

"zaman kini bukan lagi zaman malu-malu dan zaman timba mencari perigi"

Teruskan membaca »

MANFAAT MENIKAH DI USIA MUDA

Dikarang oleh Inaaina

"ramai pasangan bercinta diluar sana yang tidak berani menyahut seruan ini"

Teruskan membaca »

HIKMAH BELUM BERTEMU JODOH

Dikarang oleh Inaaina

"setiap manusia Allah jadikan berpasangan"

Teruskan membaca »