fbpxcari jodoh | Artikel Baitulmuslim

Artikel Baitulmuslim

SIAPA ITU SUPERWOMAN?

Dikarang oleh 91468

"purata wanita yang hebat atau dalam kata lain, 'superwoman' adalah terlalu sedikit"

Teruskan membaca »

JODOH SAYA BILA LAGI???

Dikarang oleh 91468

"bukan mudah untuk menyingkirkan persoalan ini apabila anda tiap kali di tanya soalan ini"

Teruskan membaca »

DUGAAN SEMASA BERTUNANG

Dikarang oleh 91468

"anda mesti bijak dalam mengawal dugaan yang menimpa"

Teruskan membaca »

TANDA APABILA SI DIA TIDAK TERTARIK KEPADA ANDA!

Dikarang oleh 91468

"menaruh hati pada si dia sedangkan si dia tidak menyedari akan kewujudan anda"

Teruskan membaca »

ANTARA TANDA KAMU CINTA BUTA!

Dikarang oleh 91468

"sudah menjadi hamba kepada cinta, sampai yang penting dilupakan"

Teruskan membaca »

SEBAB KENAPA ANDA KAHWIN LAMBAT

Dikarang oleh 91468

“bila nak kahwin?” “kenapa tak kahwin lagi?”

Teruskan membaca »

LELAKI BIASA LAGI BAGUS DARI LELAKI HANDSOME DAN KAYA!

Dikarang oleh 91468

" pasti ramai perempuan di luar sana mengimpikan seorang lelaki yang handsome dan kaya"

Teruskan membaca »

KESAN APABILA PASANGAN TERLALU KUAT MENGONGKONG

Dikarang oleh 91468

"mereka tidak sedar akan impak akibat terlalu kuat mengongkong"

Teruskan membaca »

PEREMPUAN, SEKEJAP BEGITU, SEKEJAP BEGINI!

Dikarang oleh 91468

(Dipetik dari Novel Marah-Marah Sayang : Lily Haslina Nasir)

Teruskan membaca »

JAUHI SIKAP EGO DALAM PERHUBUNGAN

Dikarang oleh 91468

"jangan jadikan ego sebagai ketua dalam mengawal diri anda"

Teruskan membaca »

TANDA-TANDA ANDA SEDANG JATUH CINTA

Dikarang oleh 91468

"ramai di luar sana yang tidak sedar yang mereka sedang jatuh cinta dengan seseorang"

Teruskan membaca »

CANTIK DI MATA LELAKI

Dikarang oleh 91468

"kecantikan seseorang wanita di mata lelaki bukan hanya berdasarkan paras rupa semata-mata"

Teruskan membaca »

KALAU DAH JODOH........

Dikarang oleh 91468

"bila Allah dah tentukan jodoh mereka, akhirnya bertemu jua"

Teruskan membaca »

TANDA ANDA SEDANG RINDUKAN SESEORANG!

Dikarang oleh 91468

"bukan hanya dapat dirasai oleh orang yang sedang bercinta, malah turut dirasai oleh mereka yang tidak bercinta"

Teruskan membaca »

KAWAN, SEKIRANYA SALAH, TOLONG INGATKAN!

Dikarang oleh 91468

"kerana terlalu ingin menjaga hati seorang kawan, mereka sanggup membutakan sahaja perkara yang terang-terang salah yang dilakukan oleh kawannya itu"

Teruskan membaca »

CINTA MONYET - JADIKAN PENGAJARAN

Dikarang oleh 91468

"meskipun mereka masih budak-budak, iaitu masih bersekolah rendah dan menengah, mereka sudah mengimpikan sesebuah perkahwinan"

Teruskan membaca »

“AWAK, JOM BLIND DATE”

Dikarang oleh 91468

"mereka yang berketayap atas kepala pun senang-senang je ajak blind date"

Teruskan membaca »

PEREMPUAN MAHUKAN LELAKI GENTLEMAN

Dikarang oleh 91468

"bila dah start cinta akan seseorang, agak sukar bagi mereka untuk berdalih pada yang lain"

Teruskan membaca »

MACAM MANA NAK TAHU PEREMPUAN/LELAKI SUKA PADA KITA?

Dikarang oleh 91468

"mereka tidak sedar yang diri mereka ini disukai seseorang"

Teruskan membaca »

TANDA SI DIA TIDAK SERIUS DALAM BERCINTA

Dikarang oleh 91468

"bercinta hanya sekadar untuk main-main sahaja"

Teruskan membaca »

KALAU AWAK BAHAGIA, SAYA PUN BAHAGIA

Dikarang oleh 91468

"perasaan untuk menelan sakit di hati tidak terkata

Teruskan membaca »

7 MITOS DALAM PERKAHWINAN

Dikarang oleh 91468

Diterjemah dari buku “The Seven Principles for Making Marriage Work” -

Teruskan membaca »

LELAKI, KAMU PUN ADA MARUAH DIRI.

Dikarang oleh 91468

"ada juga yang sanggup korban beribu ringgit demi memujuk hati si perempuan"

Teruskan membaca »

SAAT CINTA MENGETUK PINTU..

Dikarang oleh 91468

"jangan lah bila dah bosan je terus nak putus dan cari lain"

Teruskan membaca »

LELAKI NI MAHUKAN YANG CANTIK SAHAJA!

Dikarang oleh 91468

"mata mereka hanya alert pada yang cantik sahaja"

Teruskan membaca »